کاوش موضوع نارنگی
صفحه اصلی
نارنگی
نارنگی (نام علمی: Citrus tangerina) (در فارسی افغانستان: کینو) میوه ای از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچکتر است، و مزهٔ ترش و شیرینتری دارد.
در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر میدانند و برای آن خواصی چون «مفرح قلب، رافع خفقان، صفرابُر و فرونشاننده لهیب معده و کبد» نام میبرند.
این میوه دارای مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت ماهیچهها، دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مؤثر است.
یکی از قدیمیترین انواع نارنگی موسوم به Dancy Tangerine در اواخر قرن نوزدهم در فلوریدای آمریکا کشت میشدهاست. امروزه نارنگی در کشورهای تولیدکنندهٔ مرکبات مانند چین، اسپانیا، برزیل، ژاپن و ایران تولید میشود.
نارنگی میوه پاییز و زمستان و دارای ویتامینهای A, B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، است که در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر و مفید است.... بیشتر در ویکی پدیا